Ademwerk

Waarom ademwerk

Adem verbindt je met het leven. Sterker nog, als je daarmee stopt houdt het leven letterlijk op. Gedurende je leven, al vanaf jongs af aan, maak je dingen mee; prettige ervaringen, maar ook pijnlijke. Dat kunnen grootse dingen zijn, maar zeker ook subtielere trauma’s. Die heeft iedereen, bijvoorbeeld het meemaken van afwijzing of doordat je als kind ergens van bent geschrokken.
Om je tegen die pijn te beschermen zijn er in het leven drie overlevingsstrategieën: vluchten, vechten of bevriezen. Wat je ook doet, er gebeurt daarbij ook iets met je adem; deze wordt oppervlakkig of je kunt zelfs even stoppen met ademen. Je verbreekt daarmee de verbinding met de ervaring en dus met jezelf. Zo’n niet doorvoelde ervaring wordt daardoor opgeslagen in het lichaam. Dit alles gebeurt onbewust, iedereen heeft zo zijn patronen en gewoontes. Met de coaching en ademtechnieken van Optimaal Ademen, word je je bewust van die patronen en gewoontes en kunnen ze vervolgens worden doorbroken. Hierdoor ga je vrijer en voller ademen wat zal zorgen voor meer levensenergie en -vreugde!
 


   Wat is ademwerk en voor wie?

Een deel van de energie die je voor jouw lijf nodig hebt, haal je uit voeding en drinken. Maar een heel groot deel van je energie is te halen uit de adem. Er is zuurstof nodig voor alle cellen in jouw lichaam en als je niet adequaat ademt, kan jouw lichaam niet adequaat functioneren. Net zoals je op veel manieren anders kan gaan ademen zoals tijdens hardlopen, tijdens het slapen, tijdens een spannende film of als je moet lachen, zijn er ook veel verschillende ademtechnieken. Ademwerk omvat verschillende ademtechnieken. Tijdens een ademsessie werken we met een diepe, verbonden ademhaling.. Precies zoals je ademt tijdens het sporten of zoals je ademt nadat je een lange trap bent opgelopen. Stel dat je verbonden gaat ademen terwijl jij jezelf lichamelijk niet inspant. Dan heeft het lichaam al deze extra energie ter beschikking voor zelf-herstel en heling op zowel lichamelijk als op mentaal emotioneel niveau.
Door de adem bewust te openen en te verbinden  gaat de levensenergie in het lichaam volop stromen.


Ademwerk is voor iedereen die zich meer ontspannen, vrijer en vitaler wil voelen! Maar kan ook erg behulpzaam zijn bij de volgende klachten:
- Trauma
- Hyperventilatie
- Paniekaanvallen
- Vermoeidheid en futloosheid
- Astma

- Hoofdpijn

- Diverse lichamelijke klachten

WhatsApp chat